Perunoistamme voi tehdä herkullisia perunaruokia esimerkiksi seuraavien Aromäen reseptien mukaisesti. Pyrimme monipuolisilla ja raikkailla resepteillä tuomaan esille erilaisia ruokia, joihin perunoidemme lajikevalikoimaa voi käyttää. Saat kätevästi resepteistä tallennettavat ja tulostettavat versiot (pdf), auki klikkaamalla ohje-linkkiä kunkin reseptin otsikon alapuolella.
Reseptivalikoimassa tällä hetkellä on
Kesäisen raikkaan perunasalaatin saat tehtyä kiinteästä perunasta sekä herkullisista kesäkauden tuotteista kuten tuoreesta kurkusta ja omenasta. Erilaisia mausteita kokeilemalla saat salaattiin mukavasti erilaisia vivahteita.
Ainekset
5-6 keitettyä Männistön perunaa (kiinteä, esim. Nicola, Annabelle, Siikli)
½ sipulia tai 2 nippusipulia
1-2 tuoretta kurkkua
1 pieni omena
2-3 rkl kapriksia
Kastike
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1-2 rkl sinappia
1-2 tl sokeria tai hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1-2 valkosipulikynttä hienonnettuna
Koristeeksi
ruohosipulia tai kiinansipulia
Reseptivalikoimassa tällä hetkellä on
Peruna-kurkkusalaatti
Maalaisranskalaiset
Uunipotut
Imelletty perunalaatikko
Talviperunasalaatti
Maukkaat maalaisranskalaiset Aromäen tilan tapaan tehdään kokonaisesta, kuoripäällisestä perunasta. Lajikkeeksi sopii esimerkiksi jauhoinen Challenger. Uunissa ranskalaiset valmistuvat vaivattomasti ja kevyesti.
Ainekset
1 kg Männistön Challenger- perunaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua valkopippuria
0,5 – 1 tl paprikajauhetta
Uunipotut Aromäen tilan tapaan valmistuvat kauniin punaisista ja jauhoisista perunoista, esimerkiksi Mozart tai Bellarosa. Uuniperuna on kevyt, helppo ja näyttävä lisäke. Vahvan makuinen juusto viimeistelee kokonaisuuden!
Ainekset
8 kpl Mozart- tai Bellarosa -perunaa
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 dl vahvanmakuista juustoa raasteena, esimerkiksi vuohen Gryere tai parmesani
suolaa ja pippuria myllystä
Perinteinen, hämäläinen imelletty perunalaatikko palkitsee tekijänsä. Makean suolainen, silkkisen sileä loora maistuu muulloinkin kuin jouluna, esimerkiksi sunnuntaipäivällisen lisäkkeenä. Aromäen laatikko tehdään Siiklistä, jolloin lopputulos on erityisen kiiltävä ja samettinen. Maukas laatikko syntyy myös Aromäen Nicolasta!
Ainekset
2 kg Aromäen Siikliä tai Nicolaa
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl voita
8 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
Vinkkejä imellyttämiseen:
Aromäen Violet Queenista syntyy talven kaunein perunalisäke. Kauniin violetti peruna on myös maukas. Värikäs perunasalaatti sopii talvikauden juhlapöytään ja on näyttävästä ulkonäöstään huolimatta helppo valmistaa.
Ainekset
8 kpl Aromäen Violet Queen – perunaa
2 pienehköä porkkanaa
10 cm pätkä purjoa
1 pieni prk kapriksia
suolaa vihannesten keitinveteen
½ dl öljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria ja suolaa myllystä
Ranskankermakastike
1 prk ranskankermaa
½ ruukkua tilliä hienonnettuna
suolaa, pippuria, sokeria
Sivutoteutus sakarimakynen.fi